De Beeldkrachtcentrale is een plek waar kinderen in groepen aan de slag gaan met beeld. Ze leren van alles over de kracht van beelden en ontwikkelen hun eigen kracht om beelden te maken, die anderen raken. Op de pagina de Beeldkrachtcentrale wordt verder ingegaan op wat de kinderen doen tijdens de lessen/workshops.

Accenten

Bij de Beeldkrachtcentrale ligt de nadruk ligt op nieuwe ervaringen opdoen en ontdekkend leren. De activiteiten doen een beroep op een combinatie van creativiteit én denkvermogen. De kinderen worden uitgedaagd om de kunstenaar in zichzelf wakker te roepen, maar ook om vooraf na te denken over hoe ze tot een goed resultaat kunnen komen en om achteraf te verwoorden waarom ze bepaalde keuzes gemaakt hebben. De opdrachten vragen vaak een planmatige aanpak, maar ook de flexibiliteit om tijdens de uitvoering van de plannen af te wijken. Daarnaast doet een aantal opdrachten nadrukkelijk een beroep op samenwerken. Samen plannen maken, de rollen verdelen en ook samen de plannen uitvoeren, met respect voor ieders rol en mogelijkheden.

Praktische informatie

De lessen/workshops die ik aanbied kunnen op allerlei manieren worden ingezet op jouw school. Het kan een onderdeel zijn van het normale lesprogramma, als onderdeel van de cultuureducatie. Het kan ook een plek krijgen in het onderwijs aan hoogbegaafde kinderen of in de naschoolse activiteiten. De lessen komen goed tot zijn recht in de hogere groepen van de basisschool en de onderbouw van het voortgezet onderwijs.

Ervaring

De ervaring die ik tot nu toe heb opgedaan met lesgeven op een rijtje:

  • Fotografielessen Basisschool De Schakel in Zuidoost – Pinhole camera’s maken voor groep 8 (2020)
  • BeeldLab – fotografielessen aan verschillende groepen via de Brede School Zuidoost (2019 t/m heden)
  • Fotografie module van 6 lessen aan 2 groepen bij Plusklas Giessenlanden (eind 2016)
  • Fotografie module van 5 lessen aan 2 groepen bij Plusklas Giessenlanden (begin 2015)
  • Workshop Pinhole camera tijdens de Kinderconferentie voor begaafde kinderen in Gorinchem (mei 2014)
  • Workshop Pinhole camera tijdens de spelletjesmiddag van platform voor hoogbegaafden in Amsterdam HB020 (2014 en 2016)
  • Lessen in de Plusklas van De Morgenster Amsterdam (2013)

Overige relevante ervaring:

  • Parttime werkzaam als Maakplaats coach bij de Openbare Bibliotheken Amsterdam (september 2019 t/m heden)
  • Trainer van diverse jeugdteams bij US Volleybal Jeugd (2015 t/m 2021)
  • Penningmeester van Evangelische Basisschool de Morgenster (2014 t/m 2019)

Ben je op zoek naar bijzondere lessen die de beeldkracht in kinderen naar boven haalt? Ik ga graag met je in gesprek om tot een aanpak te komen die toegesneden is op de situatie op jouw school. Neem contact met mij op door onderstaand formulier in te vullen, of stuur een mail naar christiaan@beeldkrachtcentrale.nl.

(verplicht)
(verplicht)
(verplicht)