Tijdens de BeeldLab lessen aan de Brede School Zuidoost (mei-juli 2019) hebben we onder andere een mode fotoshoot gehouden met kleding gemaakt van plastic afval. De kleding is door de kinderen helemaal zelf bedacht en gemaakt. Ze hebben ook zelf de locaties uitgezocht voor de foto’s. Wat een geweldig resultaat. Zie de kids shinen!

Tijdens de laatste les hebben we een print sale gehouden. De opbrengst was bescheiden, maar die 15 euro, verdubbeld door de Beeldkrachtcentrale naar 30 euro, wordt overgemaakt naar… de Plastic Soup Surfer. Een prachtige organisatie, opgericht door Merijn Tinga, een sympathieke kitesurfer die zich inzet om het probleem van plastic afval onder de aandacht te brengen. Je kunt zijn initiatief zelf volgen via onder andere Facebook, Instagram en Twitter.

Na afloop hebben we al het plastic uiteraard verzameld en in de daarvoor bestemde container gestopt. Plastic is een prachtig materiaal waar je van alles mee kunt maken! We hopen van harte dat ons plastic goed gerecycled wordt en zo een tweede, derde of zoveelste leven krijgt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *