De afgelopen anderhalve week ben ik weer volop aan de slag geweest voor mijn voormalig werkgever Alpha Nederland. Heel blij dat dat kon en heel blij met de resultaten! Houd site en de sociale kanalen van Alpha Nederland goed in de gaten.

Bij dit soort opdrachten waarbij ik op een dag vele kilometers (snel)weg afleg, heb ik altijd de neiging om een beetje te gaan dwalen als daar tijd voor is. Expres een verkeerde afslag nemen en kijken wat je tegenkomt. Bij een van die ontsnappingen kwam ik Maria tegen bij de Moerdijkbrug. Maria met kind Jezus. Volgens het plakkaat boven haar hoofd heet ze de reiziger welkom in Brabant en treedt ze op als “Hertoginne” van het Hertogdom.

Volgens de informatie die ik op internet heb kunnen vinden had het monument eerst de vorm van een kapel, met als doel om het verkeer vanuit het Noorden te “attenderen op de nadering van het Katholieke Brabant, met zijn sterke Maria-devotie”.

Ze kijkt uit over het landschap met de beloofde zoon in haar armen. Ik heb haar gegroet en haar geëerd op mijn manier. Door haar en het landschap in beeld te brengen.

Informatie over het monument

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *